Elektricien Groningen

Elektricien Groningen

Kuilman Elektrotechniek is de expert in het aanleggen van elektrotechnische installaties. Onze elektricien heeft een breed aanbod van diensten voor uw bedrijfspand of woning. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij een begrip in de regio Groningen als elektricien en hebben wij een oplossing voor al uw elektrotechnische vraagstukken. Hieronder vindt u enkele diensten die wij voor u kunnen verzorgen:

Licht (230V) en Krachtinstallaties (400V)

Licht- en krachtstroominstallaties zijn het hart van elke elektrische installatie en vormen de basis van elk huis en bedrijfspand. U kunt hierbij denken aan de verlichting, schakelaars, wandcontactdozen en voedingen voor machines. Kuilman Elektrotechniek Groningen helpt u verder met eenvoudige elektrische installaties en complexe projecten. Onze elektricien ontwerpt een veilige en functionele installaties die aan alle wettelijke eisen en voorschriften voldoen.

Groepenkasten

De groepenkast bevindt zich meestal in de meterkast van uw pand en bevat de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor een veilige elektrotechnische installatie. De groepenkast wordt gevoed met stroom uit het elektriciteitsnetwerk over de groepen die u nodig heeft in uw pand. Een groepenkast heeft altijd beveiligingen tegen kortsluiting of overbelasting van uw elektrotechniek. Dit zijn de zekeringen of installatieautomaten. Kuilman Elektrotechniek helpt u verder met al uw vragen en problemen omtrent uw groepenkast. Voor installatie, onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht.

Intercom systemen

Deurcommunicatie is er in vele merken en systemen. Als expert in de elektrotechniek leveren en installeren wij zowel eenvoudige systemen voor woningen als complexe systemen voor bijvoorbeeld een appartementencomplex. Geen intercomsysteem is te ingewikkeld voor onze elektrotechnische installateurs. Ook wanneer u al over een systeem beschikt dat reparatie of onderhoud nodig heeft kunt u bij ons terecht.

Noodverlichting

Noodverlichting is een algemene benaming voor verlichting die beschikbaar dient te zijn wanneer de normale netspanning gedeeltelijk of geheel wegvalt. De eigenaar/gebruiker van een pand is primair verantwoordelijk voor de mensen die zich in het pand bevinden. Met noodverlichting geïnstalleerd door Kuilman Elektrotechniek Groningen kan de veiligheid gewaarborgd worden. Om de goede werking van uw noodverlichting te waarborgen moet ten minste eenmaal per jaar een functionele inspectie en adequaat elektrotechnisch onderhoud plaatsvinden door een gediplomeerde elektricien. Kuilman Elektrotechniek kan dit voor u uitvoeren, waarbij een keuringsrapport verstrekt wordt.

Brandmeld en ontruimingsinstallaties

Een vroegtijdige melding van een brand is essentieel om de veiligheid van de bewoners te waarborgen en grote schade aan uw pand te voorkomen. Onze elektrotechnische installateurs zijn geschoold op de geldende normen en wetgeving (NEN2555 & NEN2535) waardoor wij u van een functionele en veilige installatie kunnen voorzien. Ook als u als particulier uw woning wilt beschermen tegen brand, kunnen wij u verder helpen. Onze experts in de elektrotechniek ondersteunen u graag in het voorzien van de nodige voorzorgsmaatregelen in uw pand of woning.

Data netwerken

Communicatie is vandaag de dag onmisbaar binnen een onderneming. De ontwikkeling van hardware en software gaat steeds sneller en data wordt telkens omvangrijker. Hierdoor is databekabeling één van de belangrijkste schakels geworden bij telefoon- en dataverkeer. Kuilman Elektrotechniek Groningen berekent, installeert en certificeert alle soorten netwerkbekabeling en patchkasten volgens de geldende normen en wetgeving.

Installatie tandartspraktijken

De medische zorg is een zeer dynamische sector. Vroeger kenden we voornamelijk kleinere tandartspraktijken en de afgelopen jaren zien we steeds vaker dat zorg gerelateerde diensten naar de wijken verplaatsen. Deze trend blijft zich voortzetten waardoor er steeds meer zogenaamde wijk gebonden medische behandelcentra ontstaan waar ook tandheelkunde een plaats inneemt. Onze elektrotechnische installateurs zijn onderlegd in de vernieuwde NEN norm (1010) en kunnen u voorzien van een elektrische installatie in een behandelcentra of tandartspraktijk.

Thermografisch onderzoek

Thermografisch onderzoek

Verzekeringsmaatschappijen eisen vaak een keuring van de elektrische installatie volgens de NEN 1010,NEN 3140, inclusief thermografisch onderzoek.

Met een thermografisch onderzoek is het mogelijk  overbelasting van uw installatie in kaart te brengen. Deze overbelasting kan brand veroorzaken.

Kuilman Elektrotechniek kan bij u een inspectie uitvoeren, een adviesrapport opstellen en aan de hand hiervan een passende offerte uitbrengen.